Centrum voor inspiratie en verandering

Overwegingen en quotes

Zwerven

Iemand die rondzwerft heeft geen vastomlijnd reisdoel voor ogen, waardoor hij des te meer geniet van de tocht en het geeft ruimte voorverrassendeontmoetingen.


The Optimist december 2019 over het camper leven van Leida en Wim, artikel Leven vol overgave en vertrouwen.pdf

Archief

Corona virus. Chaos, inspiratie en verandering.


Ik heb op 17 maart mijn reis in Vietnam moeten onderbreken vanwege de Corona virus.

Tijdens de vlucht kwamen deze gedachten in mij op. Ik dacht dat een financiële crises een kantelpunt in de samenleving zou brengen, maar het werd een virus met een ongekende impact op ons dagelijks leven.


Het Corona virus heeft de mensheid in zijn alle kostbaarste bezit geraakt en dat is de gezondheid. Het gevolg is een wereldwijde chaos. Een chaos biedt de kans om iets nieuws te creëren. Dit kan een nieuwe maatschappij inrichting zijn. Hiervoor is een nieuw virus nodig. Dit is het bewustzijn virus. Dit virus zal zich moeilijk verspreiden, omdat het gevoed moet worden door wilskracht, wijsheid en het overwinnen van angst. Maar wíe eenmaal besmet is draagt bij aan een gezond en gelukkig leven.

Het mooie is dat er al veel plekken zijn waar dit virus aanwezig is, alleen moeten ze zich nog met elkaar verbinden. Met elkaar kunnen we de bouwstenen leveren voor de inrichting van een nieuwe maatschappij. Er zijn ook een antistoffen die zich manifesteren zoals angst voor de vernieuwing, ego en oude ingesleten patronen.

Ik publiceer dit om het in de vorm te brengen en de gedachten hierover te stimuleren.