Centrum voor inspiratie en verandering

Wim van DijkIk ben Wim van Dijk, getrouwd en vader van een zoon en dochter met inmiddels 4 kleinkinderen. Ik ben in Zwolle geboren op 11 november 1950. Daar heb ik ook de LTS, MTS en HTS gedaan.

Ik heb een brede praktische en theoretische ervaring met inspiratie en veranderingsprocessen vanuit directiefuncties in bedrijven, aangevuld met cursussen en trainingen. Na mijn technische opleidingen, met als specialisatie bedrijfskunde, en diverse managementcursussen, heb ik ook opleidingen gevolgd voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze opleidingsmix, en mijn ervaringen in directiefuncties in het bedrijfsleven, geven mij de mogelijkheid breed te trainen en te coachen.


Ik heb ervaren dat ik met mijn enthousiasme en passie vernieuwende bewegingen heb kunnen realiseren. Ik zie mijzelf vooral als een inspirator die een echte verandering of DNA switch bij mensen wil realiseren. Dit betekent dat de verandering vanzelfsprekend is geworden en je hiervoor geen extra inspanningen hoeft te doen.


Ik heb dat zelf in de praktijk gebracht door de training van de Wim Hof Methode, bij velen ook wel bekend als The Iceman. Daarnaast heb ik studiereizen naar China, Bali en Peru gemaakt. Naar China voor de opleiding in Traditional Chinese Medicine (TCM). Naar Bali voor de praktijktraining TCM coach, als afsluiting van de opleiding. En naar Peru waar ik bij de Shipibo indianen heb meegedaan met hun rituelen voor innerlijke verkenning.


In mijn laatste directiefunctie bij een elektrotechnisch installatiebureau heb ik mij sinds 2005 gericht op duurzaam ondernemen en ging ik voor een verantwoorde winst. De relatie met de medewerkers stond voor mij centraal, omdat een bedrijf het beste functioneert wanneer mensen als een team met elkaar samenwerken. Deze werkwijze kon ik goed toepassen bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik heb een voortrekkersrol vervuld bij diverse initiatieven op dit gebied.


Sinds april 2018 hebben mijn vrouw en ik afstand genomen van alle materiƫle zaken die we in ons leven hebben verzameld en wonen, reizen en werken we het hele jaar in onze camper.


Wil je nog meer lezen over mijn ervaringen? Kijk dan in mijn cv